Apartico

  • Ras : Kruising
  • Leeftijd : 17/12/2009
  • Geslacht : Ruin
  • Kleur : Bont

In 2013 kwam er een nieuwe uitdaging in mijn leven.

Omschrijving

Ik heb hem gekocht op 5 jarige leeftijd . Hij had al wel het een en ander meegemaakt op zijn leeftijd en was nog heel groen achter de oortjes. Er was nog niet veel mee gewerkt en dit kon jij duidelijk merken aan de manier waarop hij omging met menselijk contact.

Hij heeft me geleerd om alle menselijke verwachtingen die we met ons meedragen opzij te zetten. Apartico was voor mij het toppunt van creativiteit. Je kon het zo gek niet bedenken of hij deed het. Je kon hem op de weide zetten maar nog voor jij aan de stal was om te beginnen met uit mesten stond hij al terug aan de poort. Hij had enorm veel verlatingsangst. Gelukkig had ik al 1 stabiel kudde lid (Elaba). Zij heeft me enorm goed geholpen om dit probleem op te lossen.

Daarbuiten had apartico ook enorm weinig spieren en sloeg ontzettend snel in paniek bij het minste geluid dat hij hoorde. Hier kwamen de schriktrainingsoefeningen enorm goed van pas.

Met mijn gewoon grondwerk kreeg ik zijn spieren en manier van lopen niet helemaal in orde. Ik miste kennis van de spieropbouw bij paarden en de paniek die hij uitsprak bij het zadel mak maken.

Een vriendin van me vertelde me over Jossy Reynvoet. Ik ben naar hem gaan kijken op een opendag, Dit was het deel dat ik nog zwaar miste in mijn werk met paarden. De manier waarop hij vanop de grond bezig was met de spieropbouw en het rechtrichten van zijn paarden sprak me enorm aan. Ik ben daarom bij hem in de leer gegaan (en nog steeds) Dit was voor mij en Apartico een groot puzzelstukje dat we nog misten.

Apartico is voor mij tot op de dag van vandaag nog altijd een grote leermeester die me echt geleerd heeft van veel geduld te hebben en je doelen opzij te zetten als dit nodig is voor de ontwikkeling van je paard. We mogen niet vergeten wat we onze dromen hebben, maar dat we daar nooit een tijd op kunnen zetten.

“Time has a wonderful way of showing us what really matters”