Grondwerk & Rijden

Grondwerk is de basiscommunicatie tussen jou en je paard. Dit is een goede manier om lichaamstaal te ontwikkelen en je eigen paard goed te leren lezen.

course-details

Informatie

Doormiddel van grondwerk leer je om je heel bewust te zijn van je eigen lichaam en dat van je paard. Je leert respect hebben voor elkaar en je gaat elkaar meer en meer vertrouwen.

Dit begint heel vaak al in de weide of de stal. Gewoon bij je paard zijn en even kijken hoe je paard zicht gedraagt en uit is vaak al heel erg belangrijk alvorens je jezelf in de piste begeeft.

Ook in het rijden is je lichaamstaal heel erg belangrijk. Je evenwicht op het paard bepaald erom veel van hoe het paard zich onder je zal bewegen. Ook hier moeten jij en je paard correct leren communiceren met elkaar.

Veel ruiters geven onbewust verkeerde of tegenovergestelde hulpen aan hun paard. Dit is ook de reden waarom er vaak een heel zware communicatie ontstaat. (bv. moeilijk heden met je paard te laten vertragen)

1 van de belangrijkste lessen die ik persoonlijk heb geleerd is. “Do less, then you start to feel more” Zowel van op de grond als in het zadel moet je blijven voelen.

Van zodra je de basis communicatie goed beheerst kan je ook beginnen aan gymnastiserend werk en het beginnen scholen en rechtrichten van je paard.